Home - ProTrevi Appuntamenti Ricettività11 E-mail ProTrevi

Chiesa di Sant'Emiliano
Monument voor de Verlosser Italiano.gif (234 byte)

 

Trevi, Italy. Chiesa di S. Emiliano, monumento al Redenteore. Travertino di Cesare Aureli.

In de kapel achteraan in het pseudoschip rechts staat een mooi beeld in traventijn van de beeldhouwer Cesare Aureli, een kopij van  hetgeen uitgevoerd is voor de Logge van Rafael  in het Vaticaan.

Het is het laatste van zijn werken die aan Trevi zijn gegeven na de buste van S. Franciscus in het klooster van S. Martino en het ontwerp van Galileo en Milton nu in het museum van S. Francesco.

Het werd uitgevoerd onmiddellijk na WO I en de auteur zegt in de rechterhand met de scepter een olijftak geplaatst te hebben als symbool van de bevrijding van de geesten, verbitterd door het conflict en de na-oorlogse gebeurtenissen.

Zoal s  de foto van het ontwerp bewaard in de parochie,dacht men eraan het beeld boven op de campanile te plaatsen, waar men op het  moment wachtte dat het beŽindigd werd. Gelukkigerwijze heeft men voor de huidige situatie gekozen

Het opschrift op de sokkel is van de hand van paus Benedictus XV en is eveneens een verheerlijking van de vrede.

Trevi, Italy. Chiesa di S. Emiliano. Bozzetto del campanile.
         

 

Vertaling en Bewerking Ludo De Graef Ė Antwerpen 2010

VISITA GUIDATA
Ritorna alla pagina Chiesa S. Emiliano           Ritorna alla pagina MONUMENTI             Ritorna alla pagina CHIESE    Ritorna alla pagina indice                              Ritorna alla pagina Sant'EMILIANO


Associazione Pro Trevi - I-06039 TREVI (PG)
E-mail: protrevi@protrevi.com
© 1996-2019 by F. Spellani
Grafica e gestione: Explica s.r.l.
Aggiornamento: 27 aprile 2017.